תלמידי כיתות י' במסלול לימודי תזונה, יצאו לסיור לימודי ומקצועי במפעל 'שטראוס' בכרמיאל. כחלק מתוכנית הלימודים ובפרט החומר שעוסק ברכיבי התזונה והמשמעות שלהם בחיי היום-יום שלנו, ביקרו התלמידים במ=לבות הקונצרן שאחראי בין השאר על ייצור: גבינות, מעדני חלב, גלידות ופרט לשוק המקומי, מייצא גם למדינות רבות בעולם. "תמיד עדיף מראה עיניים", סיפרה שירי מעוז, מורה לתזונה שהובילה את הסיור. "אנחנו מלמדים בכיתות את התכנים, מסבירות ומביאות דוגמאות עד כמה שניתן, אבל כשהילדים רואים זאת הלכה למעשה ופוגשים את אנשי המקצוע שאחראים על הכנת המוצרים, זה מקבל משמעות אחרת". בין השאר, נחשפו התלמידים לתהליכי הייצור השונים, שמעו הסברים על השיקולים בתכנון מוצר ועל התפקיד שלנו כצרכנים בכל הקשור לתכנון מוצרי מזון בעתיד. בנוסף זכו התלמידים לסייר בין מכונות מילוי הגביעים וצפו בתהליכי בדיקות האיכות המתבצעות במקום. רגע לפני ששבו לניר העמק, קיבלו תלמידי המגמה, מעדני 'מילקי' שהמתיקו להם את המשך היום. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בואו לצמוח איתנו להצלחה!

מלאו את הטופס ונחזור אליכם עם כל הפרטים על מסלולי הלימוד ב"ויצו ניר העמק".