תזונה נבונה בפקולטה

המעבדות של הפקולטה ללימודי תזונה במכללת תל-חי, אירחו השבוע את תלמידי מגמת תזונה של ניר העמק. התלמידים מהחטיבה העליונה יצאו לסיור מקצועי במהלכו למדו מקרוב על תהליכים שונים הקשורים לחומרים מהם מורכבים מזונות אותם כולנו מכירים. כחלק מההתנסות ביצעו התלמידים ניסויים במעבדה שכללו ניסיון להבין את ההבדלים בין חלבונים שונים מו החי ואת תרומתם להכנת מאכלים. בנוסף נכנסו למטבח לימודי רחב היקף ובו עמדות בישול רבות ושם למדו על סוגי קמחים ודרך העיבוד שלהם. שיא הסיור היה כאשר התלמידים חולקו לקבוצות וכל אחת מהן הכינה פסטה ופיצות אישיות תוך שהם לומדים על תהליך התסיסה של השמרים והחשיבות של הסוכרים והמלחים בדרך למוצר המוגמר. "זה כיף לצאת לשטח, למעבדה גדולה ומקצועית שיש בה אפשרות לראות דברים שאנחנו פחות מתעסקים בהם אצלנו בשוטף", סיפרה רותם תורג'מן שיחד עם זוהר בראון והלבורנטית שני ליוו את הסיור. "וכמובן ההכנה של הפיצות, הייתה מאד מהנה, הם עבדו בשיתוף פעולה ולסיום אכלו יחדיו ארוחת צהריים איטלקית מעשה ידיהם".

כתבות אחרונות