בוז לבזבוז

מזון מבוזבז שאינו נצרך, הפך לדבר נפוץ בעולם המערבי וכחלק ממנו גם בישראל. תלמידי מנהיגות איכות סביבה יצאו לביקור במרכז לוגיסטי וראו מקרוב כיצד ניתן למנוע את התופעה.

"מאות אלפי טונות של מזון טרי, כזה שיכול היה להשביע הרבה מאד אנשים- לא מגיע ליעדו. הוא פשוט מושלך ולא מגיע לשווקים או רשתות המזון", הסבירה המדריכה לתלמידים במר"לוג -מרכז לוגיסטי- של עמותת 'לקט ישראל' בגן חיים. "אם רק היו יודעים כמה בזבוז מיותר יש בעולם שלנו, אולי דברים היו משתנים". הביקור במקום היה כחלק מיום שיא של צמבו"ז- צמצום בזבוז מזון- מיזם עליו עובדים תלמידי מנהיגות איכות סביבה בהובלת שרון ענבר. "בעצם אנחנו עובדים על פיתוח דרכים יצירתיות שבאמצעותן ניתן למנוע ממזון להיות מושלך לפח וייעול שרשרת ההספקה, בכדי שכמה שיותר ממנו יגיע למי שצריך", הסבירה ענבר.

לאחר הסבר קצר על פעילות העמותה ומטרתה, התנסו החבר'ה בהפעלת מכונת מיון לימונים שעקב גודלם, לא מגיעים לרשתות השיווק. ב'לקט ישראל' מקבלים את הלימונים ושאר הפירות 'החריגים' ודואגים למיין ולשנע אותם למשפחות נזקקות ברחבי הארץ וכן לטובת הזנת בעלי חיים. "וכך נמנע בזבוז אדיר של מאות טונות בשנה. וזאת רק דוגמא פשוטה איך ניתן לשנות מציאות". עוד מיינו התלמידים: תפוחי אדמה, גזרים, אבוקדו ואשכוליות- ובסך הכולל הגיעו להספק עצום של 7 טונות ב-90 דקות. הכל נארז ומאוחר יותר נשלח לנקודות חלוקה. בהמשך היום, הציגה החבורה מניר העמק- בפני הנוכחים- את חדר הבריחה שבנו ועוסק בנושא החשוב הזה שמהווה את אחת הבעיות איתן מתמודד העולם בעת הזאת.  

כתבות אחרונות

בואו לצמוח איתנו להצלחה!

מלאו את הטופס ונחזור אליכם עם כל הפרטים על מסלולי הלימוד ב"ויצו ניר העמק".