יום הולדת 99 לכפר הנוער ויצו ניר העמק צוין בחגיגות, העשרה לימודית ומגוון פעילויות לתלמידי בית הספר.
אי שם בחודש שבט לפני כמעט 100 שנים, עלתה על הקרקע קבוצה של 7 נשים, כולן בנות העלייה השנייה, יוצאות רוסיה הגדולה, והקימו משק פועלות קטן. שרה מלכין המייסדת- שעל שמה קרוי הרחוב המוביל אל הכפר- ראתה בחזונה מקום שבו נשים יעבדו וידאגו לצרכיהן ובמקביל יהווה המשק חוות הכשרה עבור נשים במקצועות החקלאות השונים. מספר שנים לאחר מכן, שימש המקום כעמדת הגנה דרומית על העיר עפולה בימי המרד הערבי הגדול, כשנשות המשק לוקחות חלק בשמירה ותצפיות על הסביבה. לימים, ארגון ויצו העולמי לקח חסות על המקום ובתמיכתו הוא התפתח והפך להיות המקום המוכר לכולנו כ'ויצו ניר העמק'. כפר נוער חקלאי עם ענפי משק יצרניים ובית ספר מתקדם ומוביל.
"מ- 1927 ועד היום חלפו המון שנים ושמו של ניר העמק יצא למרחוק", הסבירה אסתי כהן, מנכ"לית הכפר. "אנחנו נמצאים רגע מחגיגות ה-100 למקום המופלא הזה. ההתרגשות הולכת וגדלה כי בכל זאת מדובר בחתיכת היסטוריה". לאורך היום התקיימו שלל פעילויות לשכבות השונות כמו: 'חפש את המטמון' בו הסתובבו התלמידים וגילו פרטים היסטוריים במקומות שונים, עמדת הפעלה בה חזרו אחורה בזמן והתחפשו לפועלות המקימות וכן חידוני טריוויה המבוססים על אירועים הקשורים לויצו ניר העמק.
"חשוב לציין כי לאורך השנה, התלמידים בחטיבת הביניים לומדים את ההיסטוריה של ניר העמק וסיפורן של הפועלות המקימות כחלק מתוכנית הלימודים וזאת מתוך הרצון שלנו ליצור חיבור וזהות בינם לבין המקום," הוסיפה סיגל אופיר, מנהלת ביה"ס. גם המורים נהנו משלל פינוקים וכן יצאו לתחרות טריוויה מגבשת סביב היסטורית ניר העמק בתל מגידו הסמוך. יום הולדת שמח!