פעילות שעסקה בסוגיית 'היום שאחרי' עבור אלו שניצלו ושרדו את השואה, וטקס מרכזי המביא את סיפור יומנן של 4 נערות בזמן המלחמה- אירועי יום השואה בויצו ניר העמק.
לפני כשבוע התקיימה פעילות הנצחה מרגשת במסגרת אירועי יום השואה. הפעילות, שבה לקחו חלק תלמידי חטיבת הביניים, התקיימה תחת הכותרת "כיצד בונים עתיד?" והתמקדה בשחרורם של שורדי השואה ממחנות המוות ובדרכי ההישרדות השונות של אותם אנשים בתקופה האפלה. התלמידים התבקשו להתמודד עם שאלות מורכבות: מה קורה ביום שאחרי השחרור? מאיפה מתחילים לבנות מחדש? איך מפיקים כוחות להמשך החיים? ומה צופן העתיד במקומות שהפכו לשדות דמים מלאי אנטישמיות.
במסגרת הפעילות, תלמידי החטיבה סיירו בתערוכה ייחודית שהוצבה בבית הספר, אשר עסקה בדיוק בנושאים אלו. נתי בן גיאת, רכזת החינוך החברתי בחטיבת הביניים, הדגישה את חשיבות התערוכה: "התערוכה והפעילות מאפשרות לתלמידים להתחבר לסיפורים האישיים של השורדים וללמוד על הדילמות והאתגרים שעמדו בפני מי ששרדו את הבלתי יאמן."
(קרדיט צילום: רועי אבן-צור)
בנוסף, התקיים טקס יום השואה המסורתי, שהוקדש לסיפורן של ארבע נערות יהודיות שכתבו יומנים בזמן המלחמה. תלמידות שכבת י"א לוהקו לשחק את דמויותיהן והציגו קטעים מתוך היומנים בצורה מרגשת שהביאה לחיים את המילים והרגשות של הנערות באותם ימים קשים. הטקס כלל גם קטעי שירה וריקוד והכל בניצוחה של ורד מילר. "רצינו לחבר את הנושא אל הגילאים של בני הנוער. אנה פרנק, אווה היימן, רותקה ליפשיץ- כולן היו נערות שחיו חיים רגילים וטובים עד אותה תקופה. והן תיארו מעולה במילים פשוטות את הדברים הכי נורמליים כמו: אהבה, אכזבה, פחדים ומחשבות שיש לכל נער ונערה", הסבירה מילר. הפעילות המשולבת של המיזם והטקס סיפקה לתלמידים חוויה משמעותית ומרגשת, והעצימה את ההבנה של חשיבות הזיכרון והמשימה החינוכית להעביר את סיפור השואה לדורות הבאים.