HAPPY BIRTHDAY TO YOU

יום ויצו ניר העמק צוין ברחבי הכפר במגוון פעילויות העשרה שעסקו בהיסטוריה ומורשת של המקום. "בכל זאת מדובר במקום ותיק שראה דבר או שניים לאורך השנים".

זאת השנה השנייה שמציינים את 'יום ויצו ניר העמק' ברחבי הכפר. בחודש פברואר אי שם בשנת 1927- תקופת העלייה השנייה- עלו על הקרקע 9 חלוצות צעירות- בראשות הגברת שרה מלכין- שהכשירו עצמן לעבודה חקלאית בהתיישבות. כעשור לאחר מכן פרשה ויצו את חסותה על המקום ופתחה את שעריו לפליטים שהגיעו ארצה לפני השואה ולאחריה בשמשו בית ראשון בארץ ישראל לתלמידים שזכו לחיים חדשים. " הן היו נשים עם חזון, נשים שעזבו בתים מבוססים ומשפחות אמידות בארצות מוצאן, והכל למען מטרה נעלה מבחינתן- יישוב הארץ על ידי עבודת כפיים עברית. חלוצות אמיתיות וגיבורות של תקופה", תיארה אסתי כהן, מנכ"לית הכפר, את ימי ראשית המקום.

במסגרת היום החגיגי, התקיימו שלל פעילויות חווייתיות לתלמידי ביה"ס כשכולן נסבו סביב פעילותן של דור המייסדות, התקופה בה נוסד המשק, המורשת והפיתוח של ויצו ניר העמק עד ימים אלו. תלמידי חטיבת הביניים עברו בין תחנות שפוזרו ברחבי הכפר, בכל אחת מהן המתינה להם משימה ייחודית שעוסקת בפן אחר בהיסטוריה של המקום: הגשמה ועלייה, בטחון ושמירה על האדמות, משק הפועלות והאתגרים העצומים שבהם נתקלו לאורך הדרך. לצורך כך, הוקמו חדרי בריחה וכל קבוצה עברה בכולם, תוך שהיא פותרת את החידות, מחפשת בחדר החושך את החפצים מהמשק ומנסה לפענח את הקוד שיאפשר יציאה החוצה.

תלמידי החטיבה העליונה התנסו בפתרון מפת חידות מקורית שהוכנה במיוחד לרגל המאורע. החידות התבססו על תמונות, כתב סתרים, שימוש בידע כללי וכן הכרת ההיסטוריה של ניר העמק, כפי שלמדו אותה לאורך השנים בבית הספר. בסופה של כל חידה התקבלה מילה ובסוף המשימה הורכב המשפט: 'כפר הנוער ויצו ניר העמק בטבע שלי'. "אין ספק כי מדובר ביום חג עבורנו", סיכמה אסתי את הפעילות. "בעוד לא הרבה זמן נחגוג 100 שנות קיום. זה לא הולך ברגל וחלק מהתפקיד שלנו הוא לדעת להוקיר את פועלן של החלוצות ולהעביר את המורשת לדורות הבאים".  

כתבות אחרונות

בואו לצמוח איתנו להצלחה!

מלאו את הטופס ונחזור אליכם עם כל הפרטים על מסלולי הלימוד ב"ויצו ניר העמק".